Årsringar 2017

Nu har pastorskandidaterna gjort ännu ett nummer av Årsringar. Tidningen har i år temat ”Var Jesu lärjunge!”

Temat speglas i artiklar om Magnus som arbetar med Ny gemenskap och Patric som varit ledare på lärjungaskolan Apg29, Angelica som är elitidrottare och Gull-Britt och Asta som arbetat ideellt i församling i många år.

En pastorskandidat och en diakonkandidat i Sverige och en pastorsstuderande i Kongo skriver om kallelsen och likadant gör Linnéa som börjat arbeta som kontaktperson för pastorskandidaterna. Rektorn på THS, Owe Kennerberg, skriver en artikel, liksom läraren Rikard Roitto. I andra artiklar får man veta hur man kan ansöka om att bli pastors- eller diakonkandidat. Pastorskandidaternas gemenskapshelg på Gotland speglas i text och bilder. Som vanligt finns även foton på alla diakon- och pastorskandidater samt lärare och personal som arbetar med pastorsutbildningen på THS och den diakonala linjen på Bromma folkhögskola.

Årsringar kostar 50 kr + frakt och kan beställas i enskilda exemplar eller i buntar till församlingen genom t ex ett mail till Rune W Dahlén (rune@ths.se). Tidningen är helt finansierad genom annonser och därför går hela summan till att stödja pastorsutbildning i de båda Kongostaterna och i Sverige. De 25 kronor som går till pastorsutbildningen i Sverige öronmärks för att pastorskandidaterna ska kunna åka på retreat en gång per år samt varje höst besöka en av Equmeniakyrkans regioner.

Vi hoppas att många församlingar ska ta hem tidningar och sälja.

Här kan du ladda ner ett informationsblad om tidningen: Årsringar 17 reklamblad

En samlingsplats för de som är intresserade av kallelsen till pastor.