Bokgåvor

BokloppisUngefär två gånger per år anordnar Equmeniakyrkans pastorskandidater bokloppis på THS. Då får alla studenter köpa böcker till mycket låga priser, men bokloppiset är också öppet för lärare och personal på THS, elever och lärare på Bromma folkhögskola samt allmänheten.

Pengarna går oavkortat till pastorskandidaternas retreatkassa. De används framför allt till att alla pastorskandidater kan åka på en retreat per år. Men också till gemenskapsresor som görs varje höst till en region i Equmeniakyrkan – då har vi gemenskap, bibelstudier, förbön, vi gör studiebesök och vi har gudstjänster i ett antal församlingar i närheten av den lägergård där vi befinner oss.

De flesta böckerna säljs för 10 kr/bok, medan vissa böcker plockas ut och säljs för högre Bokloppis 2summor. Böcker vi inte kan sälja delar vi upp i tre högar: de som vi spar till nästa loppis, de som vi skänker till Myrorna eller någon annan hjälporganisation, och de som vi tyvärr måste slänga.

Pastorskandidaterna tar emot bokgåvor från många olika håll. Om du vill skänka böcker är du varmt välkommen att göra det, men då finns det vissa regler. Vi kan BARA ta emot böcker som är hela och rena. Och vi har inga möjligheter att hämta böcker någonstans. Inte så sällan har personer kommit med bokkassar som kanske i månader stått i en fuktig källare och luktar därefter. Ibland har böckerna varit så trasiga och smutsiga så att de omedelbart måste slängas. Andra gånger har det till och med funnits skräp av annat slag i kassarna. Vi har inte tillgång till någon container eller bil och därför har dessa gåvor orsakat en hel del problem.

Men böcker som är hela och rena tar vi tacksamt emot. Det behöver inte bara vara teologisk litteratur utan vi har även sålt många andra böcker. De senaste 15 åren har vi fått en vinst på över en kvarts miljon på bokloppisförsäljningen.

Vill du skänka böcker bör du i första hand ta kontakt med pastorskandidaten Jens Marklund (jens.marklund@equmeniakyrkan.nu). I andra hand kan du kontakta skolans vaktmästare, Per Ström (per.strom@ths.se, 08-564 357 14) och i tredje hand pastorskandidaternas kontaktperson Linnéa Lidskog (linnea.lidskog@equmeniakyrkan.se).

 

En samlingsplats för de som är intresserade av kallelsen till pastor.