Ett sista blogginlägg…

Publicerat 

Blogginlägg av Rune W Dahlén.

Detta blir ett sista blogginlägg… innan semestern. Jag befinner mig på Hönökonferensen där dagarna är fyllda av möten och samtal. Många pastorskandidater är här, och ikväll får de förbön i missionsmötet tillsammans med många andra. Du vet väl att du kan följa möten och studier via Hönö missionsförsamlings hemsida!

Förhoppningsvis kan det också bli nya diakon- och pastorskandidater efter denna konferens. Ikväll ska också de få förbön som funderar över sin kallelse.

Annars fick Missionskyrkan åtta nya pastorskandidater i slutet på maj. Nu finns deras namn här på BliPastor.nu (titta under fliken Kallelsen). Det betyder att 18 nya pastorskandidater antagits under läsåret 2011/12, vilket är en mycket god siffra.

I Missionskyrkans antagningsnämnds sista sammanträde beslöt vi också att överlämna Missionskyrkans diakon- och pastorskandidater till Gemensam Framtid. Detta har dock inte skett ännu, eftersom arbetet med att få fram en antagningsnämnd i GF dragit ut på tiden. Nu börjar den dock ta form, och nämndens första sammanträde blir den 1 oktober. Då tar GF emot Baptistsamfundets och Missionskyrkans diakon- och pastorskandidater – och givetvis även Metodistkyrkans om de haft några.

Den här sidan förblir därför missionskyrklig fram till i oktober. Då kommer listan över pastorskandidater att kompletteras med de som är antagna av Baptistsamfundet.

Så önskar jag er alla en riktigt god sommar!