Årsringar – inte vilken tidning som helst

Publicerat 

Vilken är pastorskandidaternas viktigaste skrift?

På den frågan skulle nog många svara Bibeln. Några kanske skulle säga att det är någon av kyrkofäderna. Någon kanske säger att det är någon av Magnus Malms alla böcker, som enligt många nästan kan räknas som en modern kyrkofader.

Mitt svar skulle vara att Bibeln alltid kommer vara den viktigaste skriften vi har. Det är ju från Bibeln som kyrkofäderna och Magnus Malm hämtar sin inspiration från, sin vägledning från och sin kraft från. Men de kommande veckorna seglar en ny skrift upp som väldigt viktig för oss pastorskandidater. Jag pratar så klart om Årsringar 19.

Årsringar 19 är tidningen som vi pastorskandidater ger ut varje år. Tidningen bidrar till att vi kan få en bättre utbildning genom att bland annat få åka på retreater och den gör också att pastorsutbildningen i Kongostaterna blir bättre. Eftersom Årsringar 19 är helt finansierad av annonser går alla intäkter till pastorsutbildningen, hälften av intäkterna till pastorsutbildningen i Sverige och hälften till Kongostaterna. Bara det borde vara argument nog för att köpa tidningen, men den har också ett fantastiskt innehåll om jag som chefredaktör får säga det själv.

Temat för Årsringar 19 är: Våga följa.

Gång på gång i evangelierna kallar Jesus sina lärjungar att följa honom. Det tror vi att Jesus gör idag också. Vi tror att alla människor är kallade att följa Jesus och vi tror även att Gud lägger ner en kallelse hos vissa att tjäna som pastor eller diakon. För mig var Årsringar väldigt viktig, när jag funderade över kallelsen. Det var inspirerande att läsa om andras kallelseberättelser och genom dem söka svar på om Gud kanske kallade mig till att bli pastor.

Därför känns det oerhört stort att kunna säga att den här veckan, med start på Bön- och offerdagen den 10 mars så kommer vi börja sälja Årsringar 19 (vissa har redan tjuvstartat men det finns nåd till dem). Det är en tidning som vi hoppas ska inspirera dig att följa Jesus och kanske sitter du som funderar över kallelsen och läser detta, då hoppas vi att tidningen ska kunna hjälpa dig att komma vidare i tanken om Gud vill använda dig och dina gåvor som pastor i Guds rike.

Om inte din församling får besök av en pastorskandidat under våren så går det bra att beställa tidningen, den skickas då till församlingen. Beställ via linnea.lidskog@equmeniakyrkan.se. Tidningen kostar minst 50 kr och frakt tillkommer.

Med önskan om Guds välsignelse och bra läsning.

Anton Ahlmark,

Pastorskandidat och chefredaktör Årsringar 19