Publicerat 

Göteborg

Equmeniakyrkans teologgrupp i Göteborg brukar träffas i Betlehemskyrkan två gånger per termin. Samlingarna varar från kl 17.00 och brukar vara slut senast kl 20.00. Fika, information, samtal och andakt är stående inslag. Oftast brukar också en gäst vara med och föreläsa eller dela erfarenheter.  Linnéa Lidskog är oftast värd för samlingarna.

Betlehemskyrkan ligger på Vasagatan, nära Vasaplatsen.

För att kunna delta i samlingarna måste en anmälan göras till Linnéa på linnea.lidskog@equmeniakyrkan.se eller 08-58 00 32 25.

Den som vill ha ett enskilt samtal med Linnéa om kallelse, utbildning och tjänst är välkommen att höra av sig. Hon har ofta tid både före och efter samlingen.

Hösten 2019 blir det två teologgruppssamlingar, 22 oktober och 28 november.

Måndagen den 22 oktober blir ämnet: ”Att arbeta i församling – nya pastorer delar erfarenheter, tankar och tips.” Gäster: Maria Hammar, pastor i Equmeniakyrkan Vårgårda m.fl.

Onsdagen den 28 november blir ämnet ”Integration och mångkulturellt arbete i församlingen”. Gäst är Karin Åkesson, pastor och föreståndare i Kortedalakyrkan, Göteborg.

Equmeniakyrkans teologgrupper är till för dem som någon gång emellanåt funderar på kallelsen till pastor eller diakon, dem som är antagna diakon- och pastorskandidater samt dem som är pastorer och diakoner i Vägledningsåret.