Blivande diakoner och pastorer tillsammans

Observera

Denna text publicerades första gången den 13 november, 2010. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Nu har gruppen som har hand om den här hemsidan varit samlade på mitt arbetsrum. Som ni ser har vi kommit lite på sned, och därför har också denna hemsida legat nere ett par veckor. Men nu kör vi så det ryker. Om du undrar vilka vi är så är det Frida Morén, Oskar Ohlsson, Oskar Johansson och så jag då, Rune W Dahlén. Med tre sådana medhjälpare kan det ju inte bli annat än bra!

Sedan sist har jag varit på equmenias ungdomskonferens Face to Face i Skövde. Det var verkligen uppmuntrande att se dessa över 400 ungdomar! 35 av dem valde att gå på seminariet om kallelse till heltidstjänst som Ida-Maria Brengesjö och jag hade ansvar för, och vi fick även flera goda enskilda samtal. Och vid THS monter bjöd vi på goda kola. Här kommer nog det sämsta fotot som överhuvudtaget togs i Skövde den helgen.

I veckan som gick var Gunnel Noreliusson från Mariefred och Andreas Lindström från Fiskebäck på en teologgruppsträff på THS och talade om konfaarbete. Det blev en riktig kanonkväll med många goda tips och utmaningar. Och de kompletterade varandra så bra. Andreas med 60 konfirmander per år och Gunnel som helst inte ville ha mer än 8 konfirmander när hon var församlingsanställd. Men med samma kvalité och samma vilja att göra skillnad i unga människors liv. Och vilken andakt vi fick vara med om i slutet på kvällen. Vi tre förebedjare hade fullt upp, och Elina ledde psalmer och lovsång med stor inlevelse.

Här nedanför har vi Gunnel. Hon trivdes bra i närheten av palmen eftersom hon samma dag kommit från Teneriffa (tror jag det var).

Och här har vi Oskar Fornander och Elina Skarin i fikakön, medan Andreas håller sig i bakgrunden:

De två senaste dagarna har det varit Missionskyrkodagar för de som ska ordineras till diakoner och pastorer nästa sommar. Goda dagar på Marielund, den katolska stiftsgården på Ekerö. Det är oerhört värdefullt att diakon- och pastorskandidater får mötas under utbildningen. Man önskar att det kunde ske oftare, men under Missionskyrkodagarna, två på hösten och tre på våren, finns det en stark betoning på att just mötas i samtal och bön.

Här ovanför syns diakon- och pastorskandidater om vartannat: Andreas Abrahamsson, Eva Bergström, Eva-Marie Claesson, Monica Flyman Fromell, Lena Brunell och Liselotte Kristiansen.

Diakonkandidaten Maria Lindeskär skymtar bakom pastorskandidaten Yvonne Hammarstedt.

Så här roligt är det att vara på Missionskyrkodagar tycker Joel Magnusson och Andreas Abrahamsson.

På torsdag hade vi besök av Cecilia Jonsson och Margareta Smedberg Andersson som informerade om hur det är att vara anställd i församling. Ett viktigt pass som alltid är mycket uppskattat. Och på fredag kom Sofia Karsberg från Abrahamsbergskyrkan i Bromma och Henrik Örnberg från Ekbackskyrkan i Vingåker och talade om ”Barn och unga – allas ansvar”. Engagerat och spännande! Det är Sofia och Henrik som syns närmast kameran i bilden ovanför. Och här under har vi Sofia med teologen Esmeralda i handen.