Gräs i motljus

ÅRSRINGAR 2021

ÅRSRINGAR är en tidning som ges ut en gång om året, i samband med bön och offerdagen för pastors- och diakonutbildningarna, av pastorskandidaterna inom Equmeniakyrkan.

Årsringar21_Framsida

Temat för Årsringar 21 är ”Kallad”

Det här året har tidningen temat Kallad. Genom tidningen vill vi ge inspirerande läsning och dela berättelser kring kallelse. Olika personer berättar om sin väg i kallelsen och till olika sorters kallelser. Någon har fått kallelsen att bli familjehem, någon i att utöva musik eller uttrycka sig kreativt på olika sätt. I tidningen finns texter om vägen till att bli diakon eller pastor i Equmeniakyrkan och hur den vägen sett ut för någon, men även hur det kan se ut när man börjar sin första tjänst. Det finns också namn och bild på dem som just nu är antagna pastors- och diakonkandidater i Equmeniakyrkan.

Vi hoppas att du genom att läsa Årsringar får många tankar om kallelse och kanske också får möjlighet att fundera över din egen kallelse. På framsidan av tidningen ser du en person som blir ”uppringd” – hur kommer personen att svara?

Årsringar – ett stöd för utbildningarna

Årsringar 21 är inte bara inspirerande läsning för den som köper tidningen – genom att köpa är du med och bygger inför framtiden. Av inkomsterna går nämligen hälften till Equmeniakyrkans pastors- och diakonutbildning i Sverige och hälften till pastorsutbildning i våra systerkyrkor världen över. Tack vare de annonsörer som är med i tidningen är alla omkostnader för tidningen redan betalda och ett köp av Årsringar går direkt som sponsring för utbildning av framtidens pastorer och diakoner.

Beställ

Beställ hem till församlingen. Kanske är det i år en perfekt gåva från församlingen till personer som på olika sätt är isolerade och skulle bli uppmuntrade av god läsning? Om er församlingen inte gör en gemensam beställning går det också bra att beställa styckvis.

Årsringar finns som pappertidning och som en digital version. Båda versionerna beställs genom att maila: cicci.hagevi@equmeniakyrkan.se

Papperstidning: Ange antal, faktureringsuppgifter och leveransadress. Tidningen kostar 50kr/st + frakt.

Digital tidning: Ge gärna en frivillig summa till insamlingen.