Allting har sin tid

Observera

Denna text publicerades första gången den 4 oktober, 2019. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Pastorskandidaternas bokloppis är en institution på Enskilda Högskolan Stockholm och under ett par dagar varje termin har böcker av alla de slag fyllt upp sal 209. Kurslitteratur och bibelkommentarer har delat bord med skönlitteratur och barnböcker. Men allting har sin tid.

Saker och ting förändras, och när vi nu inte längre kan ha kvar vårt lager av böcker på skolan mellan loppistillfällen kommer vi inom den närmsta tiden inte ha möjlighet att anordna fler bokloppisar. Det är med sorg i hjärtat men också en stor tacksamhet för de stunder som har varit.

Men vi är inte redo att tacka för oss riktigt än. Under sommaren har raderna med flyttlådor fullpackade med böcker fyllts på och vi kan bara inte låta bli att ordna en sista hejdundrande bokloppis.

Så under v.41 fyller vi återigen sal 209 med böcker och välkomnar dig att måndag-onsdag fylla på din bokhylla mellan kl. 9.30-17.00. Vi tror att böckerna fortfarande har mycket att ge, att de som förut har stått på en pastorsexpedition kan få nytt liv i ett vardagsrum. Visst har vi väl alla någon centimeter kvar i bokhyllan där det skulle kunna få plats ytterligare en bok?

Så välkommen till det som blir den sista boksloppisen på Enskilda Högskolan (åtminstone på ett tag), kom och strosa bland böcker ett tag, prata med en pastorskandidat och hjälp oss att fira slutet på en era. Tills vi syns igen. Inkomsterna går till pastorskandidaternas retreatkassa som subventionerar årliga retreater och gemenskapshelger.

Bokloppisansvariga pastorskandidater

Ladda ner affischen här Bokloppis affisch