Bättre än TV på bästa sändningstid

Observera

Denna text publicerades första gången den 9 mars, 2011. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Gästinlägg från Johanna Lindar, T1.

Den här veckan är det mycket på gång.

Att göra
* Läsa ikapp filosofin, etiken och missionsvetenskapen
* Ordna med sommarjobbet
* Fixa fika till TG-samlingen
* Förbereda predikan inför offerdagen på söndag (Sollentuna, vi ses!)
* Blogga på blipastor.nu

Det snurrar i min skalle, som sångaren i Familjen sjunger. Bäst jag börjar beta av listan nerifrån…

Det är skön stämning på skolan. En dag som idag har vi inga lektioner, men jag gillar att hänga här ändå. Biblioteket är nästan som ett andra hem, jag har till och med en plats som är ”min”. I hålen mellan föreläsningarna försöker jag smälta all ny kunskap. Jag hade inte föreställt mig att vi skulle hinna täcka upp så mycket på så kort tid. Sedan i höstas har vi plöjt igenom både GT och NT, Kristendomens historia, religionspsykologi, religionshistoria, filosofi och etik, missionsvetenskap och homiletik (hur man predikar). Snacka om bredd på utbildningen! Jag passar på att skicka ett varmt TACK till alla lärare på skolan för all kunskap och all inspiration jag fått. Ni som inte går här missar verkligen något. En föreläsning på THS är bättre än ett tv-program på bästa sändningstid, jag lovar.

Men som sagt, det är mycket nu. Ser fram emot kvällens TG-samling. TG står för teologgrupp och innebär fika, föreläsning, samtal och andakt. Jag har ansvar för fikat men har snackat med Per, THS egen hustomte och allas favorit, så han fixar det mesta i förväg. Måste komma ihåg att stryka det från att-göra-listan… Hur som helst, kvällens gäst heter Cahtrine Nygren och är pastor och ansvarig för NFU-arbetet i Sverige. Det ska handla om att arbeta med gåvoupptäckande i församlingen. Intressant!

Varför berättar jag det här? Jo, på söndag är det bön- och offerdag för pastors- och diakonutbildningen. Den utbildningen är jag en del av, och det här är en glimt ur mitt liv. Att vara pastorskandidat är en gåva. Den gåvan finansieras till stor del av offerdagsinsamlingen. Tack så mycket för att ni bidrar! Pengarna kommer väl till användning.

Blogga – check! Över till nästa punkt på listan.

Johanna Lindar