Bokloppis åker på turné

Observera

Denna text publicerades första gången den 9 maj, 2019. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Visste du att Equmeniakyrkans pastorskandidater anordnar en bokloppis, ungefär en gång per termin?

Vi får donationer från olika håll i vårt avlånga land med en salig blandning av både teologisk och skönlitterär litteratur som vi sedan med glädje får sälja vidare. Böcker som annars kanske hade slängts får chans till ett nytt liv och jag kan lova att du kan hitta riktiga guldkorn.

Pengarna som vi får in går till att finansiera de delar av vår utbildning som är utöver de akademiska studierna. Med hjälp av  bland annat bokloppisen kan vi pastorskandidater åka på retreater, gemenskapshelger och lyssna till många spännande och viktiga föreläsningar om livet som pastor under vår utbildning.

Den här fantastiska, (om jag får saga det själv), bokloppisen brukar arrangeras på Enskilda Högskolan Stockholm. Men nu ska vi göra något som vi aldrig har gjort förut – vi ska nämligen åka på turné till Jönköping och Equmeniakyrkans kyrkokonferens!

På kyrkokonferensen kan du alltså få, inte bara träffa oss pastorskandidater utan också stödja vår utbildning genom att besöka vår loppis, handla och ta med dig en eller kanske tio böcker hem. Du blir glad, vi blir glada av att träffa dig och böckerna får ett nytt liv, hur bra är inte det? Böckerna säljs för endast 10 kronor styck, några enstaka böcker är lite dyrare.

Så gör plats i resväskan eller ta med en extra och kom och hälsa på oss i vår monter på kyrkokonferensen i Jönköping den 29 maj -2 juni.

Anna Langlott, pastorskandidat i Equmeniakyrkan