Brev till församlingen

Observera

Denna text publicerades första gången den 26 februari, 2013. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

DSC_0429Kära vänner!

På Teologiska högskolan, Stockholm (THS) vårdar vi en 150-årig tradition av pastorsutbildning. I alla år har det offrats till denna utbildning. Förutom stora summor pengar har det skänkts möbler och skolmaterial, potatis och kålrötter samt även grisar och höns. Utan alla dessa offer hade inte skolverksamheten kunnat fortsätta.

Gud har inte slutat att kalla människor till sin kyrka. Gemensam Framtid har idag över 60 pastorskandidater och ett 15-tal diakonkandidater. Många vittnar om att mötet med dessa ger förnyat hopp och framtidstro. Gud har inte övergett sin kyrka.

Idag är det bön- och offerdag för pastors- och diakonutbildningen i Gemensam Framtid. Ett långt namn för en viktig sak. Kålrötterna och grisarna kan vi lämna hemma, men våra pengar kan bli till stor välsignelse.

Stora delar av pastors- och diakonutbildningen betalar vi genom skattsedeln, men åtskilligt måste finansieras genom gåvor. Det gäller t ex predikoövningar, röst- och talvård, andligt forum, gudstjänster, forskning, samtalsserier och temadagar.

Nu kan du vara med och stödja utbildningen! Din gåva är en satsning på framtiden. De som nu finns i utbildning kan komma att arbeta ända in på 2050-talet. Vi behöver satsa så våra blivande pastorer och diakoner får den utbildning de förtjänar! Och så att vi i framtiden får de pastorer och diakoner vi behöver! Tack för din gåva!

Gemensam Framtid genom
Rune W Dahlén

Söndagen den 10 mars är det offerdag för diakon- och pastorsutbildningen i Gemensam Framtid. Den 15-16 mars är det Öppet Hus och Kallelsedagar på THS. Inför dessa arrangemang bloggar vi på BliPastor.nu varje vardag under perioden 18 februari – 8 mars.

IMG_8817