Därför

Observera

Denna text publicerades första gången den 28 april, 2011. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Gästinlägg av AnnaCarin Abrahamsson, THS.

I den förort i Stockholm där jag bor dimper lokaltidningen ner i brevlådan varje vecka. Ofta kastar jag den direkt i pappersinsamlingen. Jag orkar inte med att läsa alla dåliga nyheter. En kille blev knivhuggen på vår gata, grannen har haft inbrott och polisen söker just nu efter den man som langar droger till tonåringarna som hänger vid mataffären.

Under min studietid har jag haft förmånen att få vara med i ett församlingsgrundande arbete där vi försökt möta de behov vi ser i vårt närområde. Det har inte varit en lätt uppgift. Ofta har vi varit beredda att ge upp när vi haft inbrott för tredje gången i våra lokaler på en månad, och när killen vi just trodde hade lämnat drogerna fallit tillbaka igen. Men så händer det, att han som inte ville ha med Gud att göra får uppleva sig älskad och befriad i samband med en sinnesrogudstjänst. Och den där ensamma mamman har visst fått en ny familj i vår gemenskap och tar nu med sina andra väninnor till kyrkan. Den församling vi trodde vi skulle vara med och bygga ser plötsligt helt annorlunda ut än vad vi hade tänkt oss. Det är precis det som händer när evangeliet möter behoven i vårt område och formar vårt uppdrag som församling. Människor har funnit kraft och befrielse från destruktiva beteenden och sin ensamhet. Trasiga och trötta familjer har funnit Guds helande i församlingens gemenskap. 

Detta längtar jag efter att få se mer av. Därför vill jag bli pastor. Och därför behöver jag utbildning, kunskap och vishet till att göra det möjligt. En del av detta kan man få från pastorsutbildningen på THS men erfarenheten av verkligheten har gett mig en annan typ av mognad som jag kommer att ha mycket nytta av framöver. Framförallt har jag lärt mig att i formandet av en ny kyrka måste vi fråga oss vilka människorna är som vi ska nå med evangeliet. För det är missionsuppdraget (Matt 28:18-20) som ska forma kyrkan och göra Guds rike synligt och levande på nya platser i Sverige.

Så när lokaltidningen dimper ner i brevlådan i framtiden är huvudrubrikerna goda nyheter.

AnnaCarin Abrahamsson

AnnaCarin går tredje året på pastorsutbildningen på THS. Hon kommer ursprungligen från Norrköping, har läst ett år på High School i Australien, Kristen Utmanings bibelskola i Götabro samt Livsverkstan på Lidingö folkhögskola. Hon har arbetat bl a som teamledare i Ekshärad, och är nu butiksanställd vid sidan av studierna. Hennes man är också pastorskandidat och heter Andreas Abrahamsson.