Det ger hopp!

Observera

Denna text publicerades första gången den 27 september, 2011. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Blogginlägg av Rune W Dahlén.

Han sa så, Magnus Malm, efter att ha mött drygt 30 pastorskandidater i helgen: Det ger hopp!

Och jag håller med. Det blev en fantastisk helg i Västergötland, och det är en nåd att få vara med dessa pastorskandidater i samtal, lovsång, vägledning, bön, måltider, gudstjänst. Och en och annan tramsig stund då inget vettigt blir sagt eller gjort, men skratten duggar tätt.

Här några bilder från helgen.

Magnus Malm undervisade hela fredagen, växlat med promenad, samtal i smågrupper och storgrupp samt reflektion under tystnad:

Pastor Alf Källström från Gråbo kom på lördag förmiddag och talade om lusten att vara pastor:

Mycket gemenskap och samtal och förberedelser inför gudstjänster på sex olika ställen på söndagen.

Spikövning:

Helgen genomfördes i samarbete med Västra Götalands distrikt, och därför var distriktsföreståndare Ola Bojestig med hela tiden:

Efter helgen har vi arbetat intensivt för att hitta lämpliga tjänster till dem som ordineras 2012. Två kvällar i rad fick de möta distriktsföreståndarna, och återigen hörde jag ord av hopp inför framtiden: Vilket gäng ungdomar som avslutar sina pastorsstudier detta läsår! För några timmar sedan fick de rekommendationer om vilka tjänster som vi tror är lämpliga för dem. Så här såg det ut ikväll: