Det som grep mig mest…

Observera

Denna text publicerades första gången den 7 mars, 2017. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Från pastorskandidaten och gästbloggaren Moa Nilsson Forsén.

Jag upplevde kallelsedagarna första gången då jag gick mitt första år på THS. Jag var nervös eftersom jag inte visste vad som skulle hända på dessa dagar. Jag kände byggnaderna men hade ingen aning om hur dagarna skulle se ut, vilka som skulle komma, exakt vad man pratar om och så vidare. Det jag möttes av var riktigt bra undervisning om kallelse och om livet, samt stunder då vi fick be tillsammans och söka Gud.

Det som grep mig mest var alla de människor som kom för att få veta lite mer om vad det är att vara pastor, diakon, ungdomsledare, församlingsmusiker och så vidare. De ställde frågor till oss som gick på skolan och bad oss även berätta om hur vår väg till att bli pastors- eller diakonkandidat har sett ut. I det mötet var jag tagen av att människor ville lyssna på mig och min kallelse för att kunna se om det som Gud sagt till dem också kunde innebära en resa på väg att bli pastors- och diakonkandidater. Det som gjorde att jag blev ännu mer tagen i dessa möten var att flera som inte var säkra på sin kallelse ändå delade med sig av sina upplevelser.

Den stora behållningen under dessa kallelsedagar var just mötet och samtalen med människor. Att under en och en halv dag få dela livet och vem man är, både tillsammans med människor som har gått före och med människor som funderar på vart de är på väg. Jag känner stor tacksamhet till dem som ville dela sina berättelser med mig och respekten infann sig, att detta är något extra som jag får vara med om och då sprids inte samtalen vidare någonstans.

Önskan är att du som funderar på kallelsen att jobba inom kyrkan ska få komma till kallelsedagarna, samtala, fundera och söka Gud för att komma till ett beslut.

– – – – – – – – – – – – – – – – – –

Den 12 mars är det bön- och offerdag för pastors- och diakonutbildningen i Equmeniakyrkan. Den 24-25 mars är det Öppet Hus och Kallelsedagar på Campus Bromma (THS och Bromma folkhögskola). Och den 15 april är sista dag för ansökan till THS inför hösten. Under den här perioden kommer vi att blogga ofta på BliPastor.nu.