Ett sista blogginlägg…

Observera

Denna text publicerades första gången den 11 juli, 2012. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Blogginlägg av Rune W Dahlén.

Detta blir ett sista blogginlägg… innan semestern. Jag befinner mig på Hönökonferensen där dagarna är fyllda av möten och samtal. Många pastorskandidater är här, och ikväll får de förbön i missionsmötet tillsammans med många andra. Du vet väl att du kan följa möten och studier via Hönö missionsförsamlings hemsida!

Förhoppningsvis kan det också bli nya diakon- och pastorskandidater efter denna konferens. Ikväll ska också de få förbön som funderar över sin kallelse.

Annars fick Missionskyrkan åtta nya pastorskandidater i slutet på maj. Nu finns deras namn här på BliPastor.nu (titta under fliken Kallelsen). Det betyder att 18 nya pastorskandidater antagits under läsåret 2011/12, vilket är en mycket god siffra.

I Missionskyrkans antagningsnämnds sista sammanträde beslöt vi också att överlämna Missionskyrkans diakon- och pastorskandidater till Gemensam Framtid. Detta har dock inte skett ännu, eftersom arbetet med att få fram en antagningsnämnd i GF dragit ut på tiden. Nu börjar den dock ta form, och nämndens första sammanträde blir den 1 oktober. Då tar GF emot Baptistsamfundets och Missionskyrkans diakon- och pastorskandidater – och givetvis även Metodistkyrkans om de haft några.

Den här sidan förblir därför missionskyrklig fram till i oktober. Då kommer listan över pastorskandidater att kompletteras med de som är antagna av Baptistsamfundet.

Så önskar jag er alla en riktigt god sommar!