Examensintyg till salu!

Observera

Denna text publicerades första gången den 20 november, 2010. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Uppskattar inte din arbetsgivare dig?
Blir du inte respekterad av dina vänner och dina närmaste?
Eller kanske behöver du ett examensintyg för att nå ett mål?
Inga problem längre pga vår service.
Nu kan du nämligen få vilket examensintyg du vill, från vilket universitet, inom vilket ämnesområde och på vilken nivå som helst, antingen det är doktorsnivå eller mastersnivå.
Det finns ingen anledning längre att besöka en högskola och vänta på ett examensintyg i flera år.
Vi fixar det snabbare!

Har du också fått den här typen av reklammail? Visst är dom sköna!? Tänk att få en doktorsexamen från Oxford eller Harward utan att behöva läsa en enda bok eller tentera av en enda kurs! Nog är det lite lockande!?

Nej, knappast! Jag känner tvärtom många vetgiriga människor som inte är särskilt noga med högskolepoäng och examen, men som suger åt sig kunskapen och njuter av att få läsa böcker och gå på föreläsningar. Att studera är en förmån och ett privilegium. Ibland rent njutbart!

Så skicka inga fler reklammail om snabba examensintyg! Jag läser hellre en bok till.

Natt till igår hade vi förresten besök av några riktigt vetgiriga typer på THS. De kunde inte hejda sig till det blev morgon och biblioteket öppnade. De var bara tvungna att komma in för att få mer kunskap. Så där gick den fönsterrutan. Med sig hem fick de ett par datorer med hela bibliotekskatalogen så att de kan veta vilka böcker de ska låna härnäst.

Om ni nattliga gäster läser detta kan ni väl komma tillbaka någon gång när vi har öppet och lämna tillbaka datorerna och låna lite böcker istället som vanligt folk ! Men vi uppskattar som sagt er vetgirighet. Ibland sitter det studenter i biblioteket in på sena natten och får utbrott av all grekiska och hebreiska som de ska lära sig. Intressant med ett inbrott som omväxling.

Veckan som gått har det varit fortbildning för de diakoner och pastorer som ordinerades 2008. Fantastiskt roligt att möta dem igen och få höra deras berättelser. Nu är det fredag kväll och de är hemma igen. Gud välsigna dem i deras uppgifter!

Så här såg några av dem ut förresten:

Emma Rudäng och Anna Gustafsson är pastorer i Danderyd-Täby respektive Årjäng.

Terése Berggren i Vikingstad, Fredrik Rydell i Linköping och PeA Karlsson i Lidköping.

Igår började jag en ny kurs, nämligen Svenska Missionskyrkans historia och identitet. Alltid lika roligt! Idag har vi vältrat oss i Waldenströms försoningslära.

Och just nu sitter jag på ett hotellrum i Skellefteå för att imorgon och på söndag undervisa i Kerit, Övre Norrlands teologiska utbildning för lekmän. Detta ser jag fram emot. Deltagarna läser ett helt år för sitt höga nöjes skull, trots att de snabbt kan köpa en doktorsexamen från vilken högskola som helst.

Ett klokt val!