För dig som vet och dig som inte alls vet!

Observera

Denna text publicerades första gången den 19 februari, 2013. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Blogginlägg från Rune W Dahlén.

Det är något märkligt med Kallelsedagarna! De har nämligen en tendens att bara bli bättre, år efter år efter år. Mina medarbetare brukar le mot mig när jag rapporterar från dagarna och säger att det var bättre än någonsin.

– Det sa du ifjol också, brukar de svara. Och i förrfjol.

Ja, det gjorde jag nog. Men jag tycker verkligen så. Vi tycks ha hittat en form och en ton som går hem. Vi upplever att vi får bönesvar när vi ber för deltagarna och de medverkande. Och ber, det gör vi mycket. Under dagarna har vi ofta ”bönevakt” i andaktsrummet, och givetvis ber vi mycket också innan dagarna.

Så hur skulle det kunna bli annat än bra!?

Med Kallelsedagarna riktar vi oss till en bred skara människor. Dels till dem som vet att de vill bli pastor, diakon, missionär, församlingsmusiker, ungdomsledare eller pionjärarbetare. Dels till dem som inte alls vet, men som ändå tänkt tanken och som vill pröva den. Åldrarna brukar variera från gymnasieungdomar upp till övre medelåldern. En del som kommer har upplevt en tydlig kallelse, medan andra tycker att ordet är så högtidligt och gammeldags att de inte ens vågar nämna det. En av anledningarna att komma till Kallelsedagarna kan vara just att man vill förstå vad kallelse kan vara i vår tid.

Britta HermanssonÅrets Kallelsedagar närmar sig, och det börjar bli tid att anmäla sig och ordna med resan. Platsen är Teologiska högskolan, Stockholm (THS) och Betel folkhögskola som ligger alldeles bredvid varandra i Bromma. Fredagen den 15 mars klockan 18.00 börjar programmet med en kort hälsning av biträdande kyrkoledare Olle Alkholm. Därefter blir det bibelstudium av Britta Hermansson som är välkänd evangelist och förkunnare med ett jordnära budskap kryddat med mycket humor. Senare på kvällen blir det musikcafé med Britta Hermansson, diakonen Magda Hane samt en jazztrio från musiklinjen på Betel folkhögskola.

På lördag fortsätter programmet klockan 9.30 med ett bibelstudium av Joel Halldorf som är uppskattad lärare på THS, författare och krönikör. Efter fika kan man välja att gå på två seminarier, eller att gå på ett seminarium och ha ett enskilt samtal. Seminarierna behandlar en rad olika ämnen: Kallelsen till pastor, diakon, missionsarbetare, församlingsmusiker och ungdomsledare, att sadla om mitt i livet, bryta ny mark, arbeta som polispastor och att bygga församling med olika språk. Medverkar gör bland annat Olle Hilariusson, Gunnel Näsfors, Ulrika Morazán, Linnea Gullholmer, Tina Bergholm, Göran Nygren, Cecilia Björnlinger, Sophia Paulson Sjödin, Mattias Neve, Ulla Svensson och Ingemar Olsson. Klockan 15 har vi en avslutande andakt med bland annat vittnesbörd och möjlighet till personlig förbön.

Så kom inte och säg att vi inte har laddat upp!

Den som är intresserad av att bli pastor kan komma lite tidigare på fredag och vara med på Öppet Hus på THS som börjar på fredag kl 12.30. Om man istället vill bli diakon är det Öppet Hus måndagen efter Kallelsedagarna, dvs den 18 mars kl 9-12. Betel folkhögskola har sitt Öppet Hus redan den 11-12 mars kl 10-17, då man kan få veta mer om deras musikinstitut och bibellinje.

Läs gärna mer på kallelsedagar.se, där du också kan anmäla dig. Arrangörer är Gemensam Framtid och equmenia. Deltagaravgiften är subventionerad och därför satt så lågt som 150 kronor. Sista anmälningsdag är måndagen den 11 mars.

Söndagen den 10 mars är det offerdag för diakon- och pastorsutbildningen i Gemensam Framtid. Den 15-16 mars är det Öppet Hus och Kallelsedagar på THS. Inför dessa arrangemang bloggar vi på BliPastor.nu varje vardag under perioden 18 februari – 8 mars.