Grattis Britta!

Observera

Denna text publicerades första gången den 29 mars, 2012. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Blogginlägg av Rune W Dahlén.

Idag fyller Britta Hermansson 50 år. Det är ju värt att fira, och det ska hon tydligen också göra enligt Sändaren. Grattis Britta! Hoppas du får en fantastisk dag!

Men jag skulle i ännu högre utsträckning vilja gratulera Britta till en annan sak. Hon har nämligen fått en tjänst som innebär att hon kommer att arbeta en del med rekrytering av diakoner och pastorer. Och hon kommer att finnas med ibland när pastorskandidaterna möts i olika sammanhang. GRATTIS BRITTA!

Gemensam Framtid är nu klar med anställningen av medarbetare på riksplanet. Jag kommer att fortsätta det arbete som jag redan har i Svenska Missionskyrkan. På 75% kommer jag att ha ett ansvar för rekrytering av diakoner och pastorer samt vara kontaktlärare för pastorskandidaterna. Min tjänst som lärare på THS på 25% påverkas inte av bildandet av GF, utan där fortsätter jag som förut.

Självklart är jag tacksam över att ha fått en tjänst inom GF. Och självklart är jag tacksam för att jag får fortsätta att arbeta med det jag älskar och känner mig kallad till.

Per Westblom har varit min motsvarighet inom Svenska Baptistsamfundet. Vi har haft ett mycket nära samarbete som jag uppskattat väldigt mycket. Men nu är Per utsedd till koordinator i en annan arbetsgrupp inom GF. De som finns inom den arbetsgruppen kan verkligen gratuleras till att få en bra ”chef”.

Eftersom jag visste att Per skulle gå till andra arbetsuppgifter var spänningen stor inför vem min nya kollega skulle bli. Och nu är det alltså klart att det är Britta. Det gläder mig mycket! Jag känner Britta sedan många år och lyssnar gärna till hennes sjungande dalmål. Det är också bra att det nu blir en kvinna och en man som arbetar med rekryteringsfrågor. Sedan är det ju ingen nackdel att hon, liksom jag, läser många deckare. Tror vi ska spara någon deckare till henne på bokloppis om några veckor.

Hur arbetsfördelningen blir mellan oss, och exakt vilka arbetsuppgifter Britta kommer att få återstår att se. Men jag kan lova dig, Britta, att du kommer att trivas i gemenskapen av pastorskandidater. Det är ett sånt fantastiskt gäng! Bättre present kunde du inte få på 50-årsdagen! Och det kommer att hålla dig ung länge framöver. Se bara på mig…