Kan kallelsen klarna?

Observera

Denna text publicerades första gången den 6 februari, 2012. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Blogginlägg av Rune W Dahlén.

Att åka på Kallelsedagar är ett privilegium! År efter år har vi sett hur människor kommit för att lyssna på bibelstudier, delta i seminarier, samtala och få förbön. Och gång efter gång har jag läst i ansökningshandlingar vad dessa dagar betytt för enskilda personer.

Nu håller Kallelsedagarnas nya hemsida på att ta form. Rejält uppfräschad och med mycket information. Sedan en knapp vecka tillbaka kan man också anmäla sig via hemsidan.

Fredagen den 16 mars är det Öppet hus på Teologiska högskolan, Stockholm (THS) och på Betel folkhögskola i Bromma. När skolornas Öppet hus slutar på fredag eftermiddag startar alltså Kallelsedagarna som Gemensam Framtid och equmenia arrangerar, och som varar från fredag kväll till lördag eftermiddag, 16-17 mars. Måndagen den 19 mars är det sedan Öppet Hus på den diakonala linjen på Lidingö folkhögskola.

Försök vara med på både Öppet Hus och Kallelsedagarna. De kompletterar varandra i högsta grad. På Öppet Hus möter du rektor, studievägledare, lärare och studenter. På Kallelsedagarna möter du samfundens kontaktpersoner, diakonisekreteraren, pastorer, diakoner, missionärer, ungdomsledare, församlingsmusiker, pionjärarbetare, diakon- och pastorskandidater med flera.

Huvudtalare på Kallelsedagarna blir i år Linnéa Lidskog som ordinerades för ett par år sedan och nu är pastor i Tumba, samt Christer Daelander som är internationell missionssekreterare. I musikkaféet på fredag kväll medverkar även musikelever från Betel folkhögskola och Lasse Svensson som är föreslagen som kyrkoledare för Gemensam Framtid.

Välkommen du som emellanåt funderar på kallelsen till pastor, diakon, missionär, församlingsmusiker, pionjärarbetare eller ungdomsledare. Och välkommen du som vill veta mer om Gemensam Framtids skolor och utbildningar.

Kan kallelsen klarna? Ja, det är som om Gud allt som oftast stämt möte med människor på Kallelsedagarna. Där har man börjat skönja en väg framåt, och där har heliga beslut tagits. År efter år. Nu ber vi att det ska få ske även denna gång.