Längtan

Min längtan är att få tjäna som pastor på den plats jag är kallad till och med de gåvor jag fått. Som barn kunde jag, efter hemkomsten från sommarkonferenser, drömma om att predika. När jag sedan blev äldre fanns tanken kvar endast som en barndomsdröm.

Flera år senare, när jag var ungdomsledare, blev jag utmanad och uppmuntrad till att predika. Med tiden fick jag erfara hur en kallelse att läsa till pastor tog form. Efter några distanskurser i teologi, samtal och bön sökte jag till pastorsutbildningen och blev antagen som pastorskandidat.

Att både känna en egen vilja och kallelse, men också få den bekräftad av kyrkan, blev för mig ett tydligt bejakande av min längtan. Åren har gått sedan den där första barndomsdrömmen och livet har tagit många vändningar. Det som framstår som allt klarare är att tiden har fördjupat längtan att genom församlingsliv och tjänst få tjäna Gud.

Sayuri Kikuchi, pastorskandidat i Equmeniakyrkan

1-4 april är det Öppet hus och Kallelsedagar på Campus Bromma och digitalt. Varmt välkommen med om du vill veta med om Equmeniakyrkans utbildningar och fundera kring kallelse och tjänst i kyrkan. Läs mer på www.kallelsedagar.se