Mellanrummet som favoritrum

Observera

Denna text publicerades första gången den 7 mars, 2011. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Gästinlägg av Marcus Johansson, T2

Två av anledningarna till att jag valde att studera på just THS var den akademiska nivån och blandningen av studenter. På skolan finns blivande pastorer i de flesta samfund, blivande präster, katoliker, ortodoxa kristna, mänskliga rättighetskämpar, vänsterradikaler och kapitalistkämpar. Människor av olika nationaliteter och olika bakgrund. Även om jag fortfarande uppskattar och är tacksam över den akademiska nivån (jag är av den åsikten att om man ska betona akademi så ska det vara på riktigt) så har mitt favoritrum på skolan kommit att bli ”Mellanrummet”. Det är här vi fikar, äter lunch och samtalar med varandra. Det är mycket som inte ryms inom ramarna för föreläsningar och seminarier, och sådant som inte hinns med, men i Mellanrummet finns det alltid tid och plats.

Det är också i Mellanrummet som vi en gång i månaden har vår samling med teologgruppen, då vi pastorskandidater bjuder in någon att tala över ett ämne och sedan hålla en avslutande andakt. Dessa tillfällen brukar vara riktiga höjdpunkter som jag glad går hem ifrån, trots att man ibland varit i skolan från 9 på morgon till 21 på kvällen… 🙂 Två gånger per år har vi som är pastorskandidater dessutom förmånen att få åka iväg på Svalkanhelger (jag räknar här inte med den årliga retreaten som tidigare nämnts på bloggen då vi helst inte ska prata med varandra på dessa). Dessa helger är fantastiska möjligheter för oss som blivande pastorer inom Missionskyrkan/GF-kyrkan att umgås, samtala, be och söka Gud tillsammans.

Med detta som bakgrund vill jag därför ta tillfället i akt och TACKA alla er som på något sätt stöttat eller stöder pastorsutbildningen, antingen ekonomiskt eller genom böner. Det betyder otroligt mycket, utan detta stöd vet vi inte alls vad det blivit av oss!

Marcus Johansson