Nu är vi på G

Observera

Denna text publicerades första gången den 7 september, 2012. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Blogginlägg av Rune W Dahlén.

Och med ett ryck satte det nya läsåret igång. Studentantalet har ökat rejält och på välkomstsamlingen var det nog fler än det någonsin varit under THS tid i Bromma. 40 personer har börjat i det teologiska programmets första årskurs, men i klassrummet finns ytterligare en del studenter som läser enskilda kurser. Till tvåan har sex nya antagits förutom de som överflyttats från förra årets etta.

Vi har också glädjen att ha tre nya lärare på det teologiska programmet: Joel Halldorf i historisk teologi, Sune Fahlgren i praktisk teologi och Lennart Henriksson i missionsvetenskap.

Här några bilder från de första dagarnas utepedagogik och gudstjänst.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rektor Owe Kennerberg i predikstolen första skoldagen på nya läsåret

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anna Skagersten vid orgeln i kapellet

Gemensam Framtid har 54 pastorskandidater och fler är på väg. En del av dessa pastorskandidater läser nätkurser, har studieuppehåll eller har ännu inte kommit igång med sina studier. Men drygt 30 ser man i korridorerna på THS mer eller mindre dagligen.

Gemensam Framtids teologgrupp har redan samlats två gånger. I tisdags kväll var journalisten, krönikören och konsulten Emanuel Karlsten på en teologgruppssamling och höll ett lysande föredrag om kyrkans roll i de sociala medierna.

Emanuel Karlsten föreläser på teologgruppssamling. Till vänster skymtar man resterna av fikat och till höger ser man skallarna på två nya pastorskandidater i ettan. För övrigt var det betydligt fler skallar med på samlingen.

Om knappt en vecka reser teologgruppen till Hemavan för fyra dagar av fjällvandring, bön, gemenskap, lovsång, föreläsningar mm. Vi planerar för fullt och ser mycket fram emot detta.