Oerhört kunniga lärare…

Observera

Denna text publicerades första gången den 11 mars, 2011. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Gästinlägg av Lennart Johansson, pastorskandidat i T3.

När jag blev antagen som pastorskandidat och skulle börja läsa så fanns det inget annat alternativ för mig än att läsa på distans. THS erbjuder riktigt bra nätkurser och jag kunde inte riktigt förstå vad som kunde bli så mycket bättre av att läsa samma sak på plats i Stockholm. Det är klart att jag förstod de logiska resonemangen bakom det där med samtal och möten, vem gör inte det, men utbildningen var ju så bra också på nätet.

Nu har kurserna som jag kan läsa på nätet nästan tagit slut och jag har börjat veckopendla till THS och det är först nu jag kan se att det handlar om så mycket mer än bara kurserna. Kurserna är ju en del av högskoleutbildningen och kraven är de samma på nätet som på skolan, men man får så mycket mer när man är på plats.

Bara att få lyssna på föreläsningarna som våra oerhört kunniga lärare håller är värt så oerhört mycket. Att kunna få ställa frågor utan att behöva vänta ett par dagar på svar, att ha en gemenskap med både lärare och studenter på ett naturligt sätt, det kan man inte få på nätet. Dessutom tycker jag att THS ger detta på ett fantastiskt sätt.

Varför inte testa att läsa en kurs du också? Skolan är öppen för alla! Är du mest bara nyfiken så är det snart Öppet hus och Kallelsedagar så du kan komma på besök. Titta in på www.kallelsedagar.se!

Hur bra THS än är så kan skolan av naturliga orsaker inte erbjuda allt, det ingår helt enkelt inte i en högskoleutbildning. Det som fattas är det där ”runt omkring”, det som är så viktigt för att formas till en användbar pastor: Teologträffar, predikoövningar, talvård, retreater, gemenskapshelger och mycket, mycket mer.

Det är också det där ”runt omkring” som vi nu på söndag ska samla in pengar till och som är så oerhört viktigt för oss som vill bli just användbara pastorer. Vi längtar ut från skolan och vill bli använda av Gud i arbetet för Hans rike! Du kan hjälpa oss med det, både genom att stötta utbildningen ekonomiskt och genom dina förböner.

Hoppas vi ses, i THS korridorer eller ute i verkligheten!

Lennart Johansson, pastorskandidat i T3