Se, jag gör allting nytt

Observera

Denna text publicerades första gången den 10 januari, 2013. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Från Jonathan Lennartson, pastorskandidat och gästbloggare.

Jonathan LennartsonDet här är första blogginlägget för i år på denna hemsida. Det ger mig tillfälle att reflektera över vad det innebär att gå in i någonting nytt. Vi är i början av 2013 och många känner sig upprymda och förväntansfulla, medan andra förmodligen känner det helt motsatta.

För min egen del tycker jag det ska bli spännande att se vad Gud vill. När jag ser tillbaka på mitt liv ser jag förändring, förhoppningsvis till det bättre. Jag är inte densamme idag som igår. Erfarenheter formar oss, goda erfarenheter såväl som mindre goda. Och mitt i detta finns Gud. I Bibeln står det att han formar oss som krukmakaren formar sitt kärl. I en tid av formning är det ofta tungt och jobbigt, men det leder till något gott.

Min önskan är att vi ska kunna gå in i detta nya år med en förväntan, oavsett hur livet ser ut just nu. Inte först och främst en förväntan på människor, utan en förväntan på vad Gud ska göra i våra liv.

I Bibelns näst sista kapitel berättas det om framtiden. Orden som då kommer från Gud lyder: Se, jag gör allting nytt.