Svalkanhelg

Observera

Denna text publicerades första gången den 10 maj, 2011. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Blogginlägg av Rune W Dahlén.

I fredags och lördags var pastorskandidaterna på Svalkanhelg. Det var en underbar tillställning. Djupt engagemang i köket, vid diskbänken, i lovsång, andakt och bibelstudium, i ”Kristen femkamp” och i samtal och gemenskap.

Det var första gången pastorskandidaterna från alla tre Equmeniasamfunden (Baptistsamfundet, Missionskyrkan och Metodistkyrkan) hade en sådan här gemenskapshelg tillsammans. Vi hade hyrt vandrarhemsdelen på Graninge stiftsgård och ett 30-tal pastorskandidater var med.

Det fantastiska vädret var en bonus, men framför allt värmde gemenskapen. Vilket fantastiskt gäng! Man blir bara så lycklig!

Programmet var medvetet ganska slappt och innebar en skön avkoppling från studier som kan vara ganska tuffa så här i slutet på läsåret. Höjdpunkten på dessa helger brukar vara nattvardsgemenskapen på fredag kväll med vittnesbörd, lovsång och bön i grupper. Men bibelstudiet på lördag eftermiddag med Per Westblom var också väldigt bra och engagerande.

Här kommer några bilder från helgen. Det kommer nog bättre foton under fliken Bilder så småningom, men tills vidare får vi hålla till godo med de här.