Vi tror att detta blir riktigt bra!

Observera

Denna text publicerades första gången den 20 september, 2011. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Blogginlägg av Rune W Dahlén.

I mer än ett år har vi planerat inför helgen som nu kommer. Det krävs sannerligen planering när ett 35-tal blivande pastorer ska ut på grönbete. Och nu – nu är det dags!

På torsdag morgon reser vi till Alingsås. Där bjuder missionsförsamlingen på lunch och vi får möta kyrkans pastorer. Sedan lyssnar vi till distriktspersonalen i hela Västra Götalands distrikt, och de kommer förmodligen att berätta om varför alla borde bli pastorer i just det distriktet.

Efter ett fika ger vi oss iväg till församlingens lägergård som märkligt nog heter Pojkebo. Vi brukar vara noga med könsfördelningen, och denna gång är det precis lika många män och kvinnor som är med.

Fredagen blir en heldag med författaren och retreatledaren Magnus Malm. Han undervisade även på motsvarande helg förra året då vi var på Kuvarp. En fantastiskt dag! Vi hoppas och ber och tror att det ska bli lika bra i år.

På lördag kommer Alf Källström som är pastor i Gråbo. Han ska tala om att vara pastor i församlingstjänst år efter år efter år efter… Alf tillhör de här trogna som inte ger upp så snart. Nyttigt för unga, blivande pastorer att möta sådana.

Söndag blir gudstjänstdag. Då är vi indelade i grupper och har sex olika gudstjänster. Bor du i närheten så kom för allt i världen och deltag i någon av gudstjänsterna.

Här är vi:

Horla-Siene
Asklanda-Ornunga
Lagmansholm
Hemsjö
Lerum
Tabernaklet i Göteborg

Alla gudstjänsterna börjar kl 10 utom den i Tabernaklet som börjar kl 11. Alla gudstjänsterna är också i missionskyrkan på respektive ort, utom i Göteborg. Tabernaklet är nämligen en baptistförsamling, och för första gången på en sådan här höstresa är missionare, baptister och metodister tillsammans.

Målsättningen en sådan här helg är att få veta mer om ett distrikt, att få fördjupas i tro och kallelse och att svetsas samman i gruppen av blivande pastorer. Att vara pastor är ofta ett ganska ensamt yrke, och det är viktigt att skapa sociala nätverk. Men resan handlar också om att möta församlingar. Utan kontakten med församlingar dör THS! Du har väl läst mitt förra inlägg om att pastorsutbildningen på THS är församlingsbaserad!?

Välkomna på gudstjänst på söndag!