Vilken fest!

Observera

Denna text publicerades första gången den 3 juni, 2011. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Blogginlägg av Rune W Dahlén.

Igår var det ordinationsgudstjänst. Vilken fest det blev! Svenska Missionskyrkan berikades med sju nya diakoner och pastorer. Frida Bondesson höll en fantastisk predikan (men så har hon läst på THS också!). Olle Alkholm avskildes till tjänsten som t f missionsföreståndare. Praktikanter och missionsarbetare presenterades. Härlig sång och musik!

Efteråt var det fest en våning ner tillsammans med alla ordinanderna och deras anhöriga och vänner. När jag efter festen satt på tunnelbanan var det med stor tacksamhet och glädje över vad jag fått vara med om. Tänk att unga och medelålders människor ännu lyssnar in kallelsen och är beredda till uppbrott och tjänst.

Nu får vi fortsätta att be för dessa personer som ordinerats och avskiljts och presenterats. Vi följer dem med goda tankar och stor välvillighet, med värme och kärlek. Och framför allt med bön.

Här kommer nu några bilder av pastorskandidatern Oskar Ohlsson.