Vill inte du bli pastor?

Längtan att bli pastor har jag haft sedan jag var ca 16 år, men jag har aldrig vågat nämna det för någon, för inte kan väl en sådan som jag?! I hemlighet hoppades jag att någon skulle fråga om inte jag ville läsa till pastor?  Det dröjde tills jag var 52 år innan det skedde. Nu fanns det ingen tid att förlora, så dagen efter ringde jag Equmeniakyrkan! Jag började läsa på EHS (halvfart och distans), blev antagen som pastorskandidat samt fick en halvtidstjänst i en församling. Jag var själaglad, förundrad, omtumlad, förväntansfull, väldigt nervös och full av energi och välvilja på samma gång. Jag var orolig att jag hade missuppfattat – tänk om detta inte var Guds mening? Med tiden har denna oro lagt sig, allt eftersom jag upplevt att jag har församlingens förtroende. Jag känner mig därmed idag väldigt mycket tryggare i min kallelse till pastor än jag var när jag inledde mina studier.

Pia Mitchell Tidstedt, pastorskandidat Equmeniakyrkan

15 april är sista ansökningsdagen till pastorsutbildningen och teologiska programmet på THS vid Enskilda högskolan, Stockholm. Ansökan sker via www.antagning.se Önskar du ansöka om att bli pastorskandidat i Equmeniakyrkan, maila till antagningsnamnden@equmeniakyrkan.se