Visa filmen i gudstjänsten!

Observera

Denna text publicerades första gången den 1 mars, 2012. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Blogginlägg av Rune W Dahlén.

Varför inte visa ett filmklipp på Bön- och offerdagen för diakon- och pastorsutbildningen den 11 mars. Pastorskandidaterna Marcus Johansson och Oskar Ohlsson har gjort en väldigt proffsig film som ligger på förstasidan här på BliPastor.nu. I filmklippet berättar pastorskandidaten Frida Hägglund om hur Gud kallade henne. En berättelse som är så stark att den sannerligen passar i en gudstjänst. Visa den gärna som en hälsning från THS och som ett argument för att ge ett generöst bidrag till offerinsamlingen.

Frida berättar i filmen hur hon kunde tänka sig att bli pastor, men Gud teg. I ett styrelsemöte lyssnade hon på eldsjälar som berättade om hur de i församlingen arbetat och hoppats, men hoppet svek och det blev inte som de tänkt sig. Det såg ut att helt misslyckas.

Då teg inte Gud längre. Frida tyckte sig höra: ”Det är just för det här som jag har utrustat dig. Du kan göra skillnad.” Och från den minuten visste hon att hon skulle bli pastor. Och hon tillägger: ”Församlingen är mitt uppdrag. Jag älskar församlingen. Jag tror på församlingen.”