Den 10 mars i en kyrka nära dig

Observera

Denna text publicerades första gången den 12 februari, 2013. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

IMG_8019Blogginlägg av Rune W Dahlén.

På THS känner vi oss som Bengt Feldreich inför julen. Men när han förbereder årets stora sånginsats i Kalle Anka så förbereder vi årets stora talarinsats i kyrkorna. Minst 75 församlingar kommer att få besök den 10 mars och söndagarna där i närheten.

Det är alltså bön- och offerdagen för diakon- och pastorsutbildningen som ligger på lur. Dagen då vi alla har chansen att be för de blivande medarbetarna i vår kyrka. Dagen då vi har möjlighet att offra så att de får den utbildning de förtjänar och vi får de medarbetare vi behöver.

Hela hösten och ända fram till nu har det inkommit önskemål om att få blivande pastorer på besök vid bön- och offerdagen. Och just när jag skriver detta har vi alltså lyckats lösa 75 sådana förfrågningar. Förutom pastorskandidaterna är det även några diakonkandidater som räknas in i skaran, samt rektor, studierektor, lärare och doktorander på THS och en del personal på GF:s kansli i Alvik. En del av pastorskandidaterna hinner med två församlingsbesök, och någon hinner med fyra!

Du kan se listan på alla besök här!

Från och med nästa vecka kommer vi att blogga måndag-fredag på BliPastor.nu för att påminna både om bön- och offerdagen och om Kallelsedagarna som går av stapeln helgen efter.

Man skulle kunna säga att vi gör vad vi kan! Nu återstår det att se vad församlingarna kan åstadkomma ute i landet. Det gäller ju offer till en pastorsutbildning som var ekumenisk långt innan GF bildades.