En sommarpastor nära dig

Observera

Denna text publicerades första gången den 15 juni, 2011. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Blogginlägg av Rune W Dahlén.

Ett tag i våras såg det riktigt mörkt ut. Men plötsligt lossnade det. Jag tänker på förfrågningar från församlingarna om att få sommarpastor. Och till vår glädje kunde vi ordna sommarpastor till alla de församlingar som skickat in förfrågningar. Därför har vi i år fler sommarpastorer än på länge, även om några pastorskandidater delar på en tjänst.

Kanske du funderar på kallelse, utbildning och tjänst? Eller kanske du bara skulle vilja fråga något om THS? Titta i listan här nedanför så kanske du hittar någon sommarpastor nära dig att samtala med.

Degerfors: Anton Gustafsson, veckorna 24-28
Degerfors: Marcus Johansson, veckorna 29-33
Finspång: Oskar Ohlsson
Fristad: Henrik Isaksson, veckorna 27-32
Hjortensbergskyrkan, Nyköping: Johnny Brorsson
Jakobsberg: Maria Hedman, veckorna 26 och 28-31
Ludvika: Marta Karlsson, veckorna 24-29
Ludvika: Lennart Johansson, veckorna 29-34
Redbergskyrkan, Göteborg: Karin Ingridsdotter, 1-31 juli
Sollentuna: Christofer Öhrvall
Tranås: Ida-Maria Brengesjö, veckorna 26-31
Värmlandsnäs: Gunilla Svensson Olofsson
Västerås: Karolina Rönn, veckorna 28-32
Östervallskog: Martin Karlsson, veckorna 27-34

Sedan har vi flera andra pastorskandidater som är ledare på konfirmationsläger och andra läger, deltar i evangelisationskampanjer, predikar på olika ställen etc.

Bed gärna för hela det här gänget!

På ett ganska studenttomt THS pågår det antagning av nya studenter, rättning av skrivningar, personaldagar och röjning på arbetsrum. Under tisdagens personaldag fick vi veta att 45 nya studenter sökt till första årskursen på det teologiska programmet och 9 nya till den andra (förutom de som fortsätter från årets etta). Dessutom har 36 personer sökt till en eller flera enstaka kurser och 50 till en eller flera nätbaserade kurser.

En del brukar alltid hoppa av, så vi skulle kunna ta emot fler ansökningar (jag pratade med en idag som kommer att skicka in sin ansökan imorgon). Men det är i alla fall goda siffror som vi tackar Gud för.

Här nedan finns några foton från personaldagen, då vi under lunchen också hann med en runda bangolf. Först kommer en putt med rektor Owe:

Och så ett utslag av Sven Halvardson:

Djup koncentration hos Per Ström med Larsåke W Persson som vittne:

Efter dessa allvarsamma bilder kommer här en glad Isabel Sjögren, medan Monica Helles ser mycket bekymrad ut. Förmodligen vann Isabel. Eller kanske trodde att hon skulle vinna:

Anna Skagersten och Rikard Roitto i samtal, möjligen om hur Anna skulle klä i skägg:

Och till sist ett bevis på att vi även jobbade intensivt: